ישראל מלמדת את העולם כיצד להאריך חיי מדף של פירות וירקות

שלום בידרמן No Comments on ישראל מלמדת את העולם כיצד להאריך חיי מדף של פירות וירקות

פירות וירקות טריים לאחר הקטיף בשדה עדיין חיים, נושמים ומייצרים חום, ובמקביל מאבדים מים ומשאבים אחרים ששומרים עליהם. לישראל יידע ייחודי בתחום הטיפול לאחר קטיף, במיוחד טכניקות אחסון והארכת חיי מדף

אילוסטרציה. לצילום אין קשר לכתבה צילום: Abir Sultan/Flash 90
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

בימים אלה מקיים משרד החקלאות קורס מיוחד שמכשיר נציגים מ- 4 יבשות- אפריקה, אסיה, אמריקה ואירופה, טכניקות אחסון והארכת חיי מדף לפירות וירקות.

פירות וירקות טריים לאחר הקטיף בשדה עדיין חיים, נושמים ומייצרים חום, ובמקביל מאבדים מים ומשאבים אחרים ששומרים עליהם. לישראל יידע ייחודי בתחום הטיפול לאחר קטיף, במיוחד טכניקות אחסון והארכת חיי מדף של פירות וירקות טריים. הידע נרכש בסדרת מחקרים ארוכים שנערכו בשנים האחרונות שדימו את "התנהגות" הירקות והפירות מרגע קטיפתם בשדה או בחממה ועד לאכילתם. כך נמצאו הדרכים האופטימליות להארכת משך חיי המדף של הפירות והירקות השונים ודרך אחסונם הראויה.

במסגרת זו, מקיים משרד החקלאות קורס מיוחד שמכשיר נציגים מ- 4 יבשות- אפריקה, אסיה, אמריקה ואירופה, טכניקות אחסון והארכת חיי מדף לפירות וירקות. הקורס שמתקיים בימים אלה בישראל, ונימשך כ- 3 שבועות, משך אליו 24 מומחים מ- 12 מדינות: אתיופיה, גאנה, הודו, קניה, מקדוניה, קירגיסטן, נפאל, ניגריה, פרו, סרביה, תאילנד, אוגנדה, ווייטנאם. המומחים ממלאים שורה של תפקידי מפתח במדינתם, ביניהם: חוקרים, מרצים באוניברסיטאות ותפקידי מטה במשרדי החקלאות במדינתם. שהייתם בארץ ממומנת כולה על ידי ישראל. לרשות המשתתפים עומדים חוקרי מכון וולקני ומעבדות המחקר.



0 תגובות